De cate ori ai auzit anumite persoane din jurul tau spunand (chiar fara sa controleze mental asta!) ca nu au facut o anumita activitate pentru ca nu au avut timp? E scuza tuturor celor care vor sa se ascunda in spatele acestor cuvinte, atunci cand nu vor sau nu au vrut sa faca acel lucru cu adevarat.


Dar oare persoanele care spun asta nu au avut timp cu adevarat, sau nu vor sa faca acel lucru?


Traim intr-o perioada in care aspectele importante din viata noastra se schimba cu o viteza din ce in ce mai mare, iar acest lucru ne obliga la a tine pasul cu aceste schimbari, daca vrem sa facem parte din viitorul care se deschide in fata noastra.
Atunci cand o persoana spune ca nu are timp pentru ceva, de fapt ea are o problema cu modul in care se raporteaza la ea insasi. Sistemul de valori ale unei persoane este constituit din totalitatea aspectelor si principiilor de viata, a tiparelor mentale pe baza carora a trait si a functionat pana acum si care a facut-o sa vada lucrurile intr-un anumit fel.


Ceea ce este ea astazi reprezinta rezultatul actiunii propriului sistem de valori. Daca persoana este multumita cu ceea ce a realizat in viata pana acum, inseamna ca sistemul sau de valori corespunde sau este aproape de ceea ce ii asigura o relatie de armonie cu ea insasi si acest lucru o ajuta sa evolueze.
Daca persoana este nefericita, frustrata sau neimplinita cu modul in care traieste astazi, inseamna ca propriul sistem de valori dupa care se conduce, nu ii asigura evolutia personala si ea nu merge in directia care trebuie.


Acest sistem de valori se schimba (si e bine ca se intampla asa!) odata cu varsta si cu experientele de viata acumulate de o persoana, intr-o anumita perioada de timp.
De ce este bine sa se schimbe acest sistem de valori? Pentru ca omul trebuie sa evolueze (mare parte din oameni aleg asta), iar aceasta evolutie se produce prin acumularea de experiente noi, acest lucru ducand la cresterea din ce in ce mai puternica a puterii de constientizare a modului in care functioneaza lucrurile in viata.
Fiecare perioada de evolutie a omenirii are de-a lungul timpului un anumit sistem de valori care sta la baza functionarii acelei tip de societate umana si corespunde nivelului de evolutie a oamenilor care traiesc in acea perioada.


In fiecare perioada de timp exista anumite aspecte mai importante decat altele, care pot asigura evolutia mai rapida a persoanei. Daca persoana a invatat sa se adapteze din mers la aspectele cu adevarat importante pentru ea, iar acest lucru i-a permis sa ia deciziile cele mai bune, atunci are sansa sa mearga in directia optima, iar succesele vor incepe sa fie din ce in ce mai prezente in viata ei.


Daca esti in situatia in care te simti neimplinita cu tine insati, sau nu iti gasesti echilibrul mental, emotional sau de orice alta natura, incearca sa iti raspunzi la urmatoarele intrebari:
Daca ar fi sa dai o nota intre 0 si 10 satisfactiei vietii pe care o traiesti acum, care ar fi aceasta nota?

Daca raspunsul este mai mic de cifra 8, atunci treci la etapa urmatoare si raspunde la urmatoarele intrebari:
– Ce anume ai dori sa schimbi la tine pentru a obtine ceea ce iti doresti cu adevarat
sa traiesti?
– Ce anume te-a retinut sa faci asta pana acum?
– Vrei cu adevarat sa iti schimbi viata si sa traiesti in armonie cu tine insuti, sa
atragi succesul in viata ta?

Daca raspunsul al ultima intrebare este DA si vrei sa te repozitionezi corect fata de tine insuti si sa reglezi acele aspecte care te-au pus in suferinta pana acum, Programeaza-te la o sedinta de dezvoltare personala in care sa afli cum sa faci acest lucru, apasand aici……………


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *